Podrška EIB infrastrukturnim projektima u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: A.M.

Evropska investiciona banka (EIB) podržava razvoj infrastrukture u Srbiji i očekuje nastavak saradnje na tekućim i novim projektima u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju.

To je potpredsednik EIB Dario Skanapjeko u pismu poručio potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović.

Njeno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prenelo da je u pismu posle njihovog sastanka 31. januara u Beogradu, Skanapjeko naveo da je EIB spremna da pomogne razvoj infrastrukture u Srbiji.

To se posebno odnosi na projekte iz „Agende povezivanja“ auto-put Niš-Priština i rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, zajednička inicijativa u oblasti unutrašnjih vodnih puteva i kontrole letenja.

„Očekujemo nastavak zajedničkog rada u cilju uspešne realizacije važnih projekata u Srbiji, kao što su završetak gradnje Koridora 10 (E-80 i E-75), Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja i Obilaznica oko Beograda.

Uveren sam da će naši zajednički napori omogućiti da održimo nivo aktivnosti EIB u Srbiji u ovoj i narednim godinama i nastavimo da razvijamo plodnu saradnju, posebno u sektoru transporta“, naveo je Skanapjeko.

Izvor: Beta

Foto: A.M.