Podsticaj za preduzeća: Prijavite se i pojačajte investicije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministarstvo privrede poziva preduzetnike, mikro i mala preduzeća da se informišu o Programu podsticanja preduzetništva kroz podršku investicijama u 2018. godini, koji se sprovodi u saradnji sa sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Privrednici koji ispunjavaju uslove Programa, mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku do 20% bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja.

Preostali iznos vrednosti projekta finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj, sa kamatnom stopom 1,5 odsto godišnje uz garanciju banke i 3 odsto godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja. Rok otplate za pravna lica je do deset godina, za preduzetnike do osam godina, a u oba slučaja odobrava se grejs period od jedne godine.

Novac dobijen na ovom Konkursu može se upotrebiti u najrazličitije svrhe, od nabavke opreme, mašina i postrojenja, do adaptacije, izgradnje ili kupovine proizvodnog ili poslovnog prostora.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. Detalji o konkursu mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva privrede www.privreda.gov.rs.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay