Pogrešan mejl: Amazon NE TRAŽI od zaposlenih da brišu TikTok

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Američka kompanija Amazon ipak neće zahtevati od zaposlenih da sa mobilnih uređaja obrišu aplikaciju TikTok, uprkos tome što je u internom imejlu od petka to od njih traženo.

Kao što je Njujork tajms prvo izvestio, Amazon je zatražio od zaposlenih da obrišu popularnu kinesku aplikaciju za deljenje video-materijala sa svojih telefona, navodeći kao razlog bezbednosni rizik.

Portparol Amazona, međutim, rekao je portalu The Verge da je interni imejl greškom poslat.

“Imejl poslat zaposlenima je greška. Ne postoji nikakva promena naše politike prema TikToku”, naveo je portparol.

U imejlu je traženo od zaposlenih da do 10. jula obrišu popularnu aplikaciju, jer će u protivnom izgubiti pristup Amazon mejlu.

“Zbog sigurnosnog rizika aplikacija TikTok više nije dopuštena na mobilnim uređajima koji pristupaju Amazonovoj e-pošti. Ako imate TikTok na svom uređaju, morate ga ukloniti do 10. jula kako biste zadržali mobilni pristup Amazonovoj e-pošti”, navela kompanija u e-poruci upućenoj medijima, a koju su zaposleni podelili i na Tviteru.

Nedavno je otkriveno da aplikacija TikTok, dok radi u pozadini, pristupa određenim informacijama na telefonu i potencijalno može da otkrije korisničke lozinke i druge osetljive podatke.

SAD razmatra zabranu kineskih društvenih mreža, uključujući popularni TikTok


 

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay