POLEĆE 12 novih linija sa KONSTANTINA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu kreće dvanaest novih linija ka evropskim zemljama, a posle dužeg vremena sa niškog aerodroma leteće domaća avio-kompanija.

Za putovanje do deset evropskih gradova, tokom prvih pet meseci ove godine usluge niškog aerodroma iskoristilo je nešto više od 135 hiljada putnika.

Očekuje se da će ih ubuduće biti više, jer od polovine jula kreće dvanaest novih linija, a karte su već uveliko u prodaji.

NKD: „Konstantin“ GUBI i novac i putnike


“Ja mislim da je najjeftinija destinacija Tivat, ali i Ljubljana je jako povoljna. Tu se cene kreću, već povratna karta za nekih pedesetak evra može da se nađe”, kaže turistički radnik Sanja Božilov.

Na aerodormu je, kažu, sve spremno za povećan obim posla, a linije su izabrane na osnovu potreba dijaspore i interesovanja turista, ali i na osnovu potreba potencijalnih investitora i poslovnih partnera. Otud najviše polazaka za Nemačku.

“Analizirali smo prisustvo stranih kompanija u regionu jugoistočne Srbije, njihova sedišta, i fabrike u ostalim državama u Evropi i pokušali da obezbedimo do tih destinacija veze, jer smatramo da ćemo na bazi pozitivnih iskustava kompanija koje su već prisutne u regionu, moći efikasnije da radimo na privlačenju novih investitora”, kaže Milan Ranđelović iz Kacelarije za lokalni ekonomski razvoj Niša.

PR aerodroma Niš Ivanka Stanisavljević kaže da je čitav tim sa velikim ushićenjem spreman za doček prvog aviona kompanije Er Srbija koji će sleteti petnaestog jula.

Uz to, i poziv turističkim agencijama da iskoriste blizinu aerodroma i ogranizuju čarter letove bar tokom letnje sezone, jer trenutno nema letova ni do jedne od mediteranskih zemalja.

Izvor: RTS

Foto: Konstantin Veliki

Komentari 2

  1. Dovla

    Ziveo sam u Diseldorfu, tamo je vecina ljudi iz juzne Srbije i redovno su putovali kuci. Povratna karta Nis – Diseldorf je bia 32eur, sa rucnim prtljagom do 8kg i rancem za laptop, bez velikog kofera do 23kg. Ovo do Slovenije za 50eur je opet kradja. Sve sto ova drzava uhvati to upropasti zarad licnih interesa pojedinaca. Koliko se ovoga nacitamo, unistise nas i mi nista.

  2. Pingback: Niški aerodrom i dalje GUBI putnike - Bizlife.rs