Položen kamen temeljac – NCR u Srbiji gradi SAVREMENI TEHNOLOŠKI kampus (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beobuild

Američka kompanija NCR svečano je započela izgradnju najsavremenijeg tehnološkog kampusa.

Položen je kamen temeljac u novobeogradskom Bloku 42, a svečanosti je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

NCR će investirati u ovaj projekat oko 90 miliona dolara. Zgrada kampusa prostiraće se na površini od oko 30.000 kvadrata.

Imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova poslovnog prostora.

Useljenje u kampus trebalo bi da bude krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Beograd, 14.05.2019. -Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i premijerka Ana Brnabic prisustvovali su pocetku radova na izgradnji tehnoloskog NCR kampusa, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Kompanija NCR kreira softverska rešenja i različite vidove tehničke podrške za klijente iz sektora finansija, maloprodaje, telekomunikacija i ugostiteljstva, a u Srbiji posluje od 2012. godine i zapošljava više od 3.000 ljudi.

Početku radova na izgradnji tehnološkog kampusa u novobeogradskom bloku 42 prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, predsednik i izvršni direktor korporacije NCR Majkl D. Hejford (Michael D. Hayford), operativni direktor NCR Oven Salivan (Owen Sullivan), viši potpredsednik za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR Marija Živanović-Smit i generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku Stefan Lazarević.

Vučić je rekao da Vlada Srbije investiciju NCR-a podržala sa 14 miliona evra.

U kampusu će raditi, kako je naveo, od 4.000 do 5.000 ljudi, a NCR je američka kompanija koja u Srbiji zapošljava najviše ljudi.

Beograd, 14.05.2019. -Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i premijerka Ana Brnabic prisustvovali su pocetku radova na izgradnji tehnoloskog NCR kampusa, danas u Beogradu. (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

“Srećan sam što naši ljudi učestvuju u izgradnji budućnosti. Srbiji treba pamet više nego ikada, potrebne su nam nove tehnologije. Hoćemo ulažemo u domaće znanje i pomažemo kompanije poput NCR-a, da imamo što više američkih kompanija”, rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija prvi put uvrštena na listu svetskih destinacija za softvere, naučne inovacije i tehnologje.

“Peti smo u svetu po broju talenta za softver i blockhain, jedini u regionu. Možemo da ostavrimo ono što se činilo da je nedostižno”, rekao je Vučić.

Kompanija NCR ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. Kampus u Beogradu je drugi koji je u vlasništvu te američke kompanije, a prvi je u Atlanti gde joj je sedište.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Beobuild