Pomoć preduzetnicima početnicima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Razvojna agencija Srbije (RAS) najavila je da će ovog proleća pokrenuti pilot projekat pomoći početnicima u poslovanju, koji će trajati pet do šest meseci, kako bi se unapredili uslovi za poslovanje mikro, malih i srednjih preduzeća.

To je deo projekta „Razvijanje akceleratora za poboljšan pristup finansiranju inovacija mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP)“ u okviru kojeg se nudi veliki broj usluga i investicionih mogućnosti za početnike u poslovanju, kao što je mentorstvo, poslovni prostor, lakši pristup kapitalu.

„Glavni cilj projekta je poboljšanje pristupa finansijskim sredstvima za inovacije, kroz unapredjenje uslova institucionalnog okvira i odgovarajućih instrumenata javnih politika, razvoj praktičnih rešenja za usluge akceleracije i sprovodjenja uticaja na relevantne strateške okvire u partnerskim regionima i na programskom nivou“, navle je RAS.

Uz pilot projekat radiće se i na povezivanju ključnih institucija koje imaju velikog uticaja i na program akceleracije i uopšte na preduzetnički ekosistem u Srbiji, kao što su finansijske organizacije, organizacije poslovne infrastrukture, državni sektor, univerziteti i slično.

Inovativna MMSP, kako je ukazala RAS, u svim regionima imaju ograničen pristup kapitalu, posebno u ranoj fazi razvoja, te se u okviru projekta radi na istraživanju i testiranju inovativnog pravca programa za akceleraciju, kao nove vrste programa za unapredjenje spremnosti za investicije.

RAS je u januaru 2007, u okviru medjunarodne i medjuregionalne saradnje započela projekat „Razvijanje akceleratora za poboljšan pristup finansiranju inovacija MMSP (Accelerator)“, koji je deo Dunavskog transnacionalnog programa (DTP).

Izvor: Beta

Foto: Pixabay