Popović otkrio “pravu istinu” zašto ga KRIK napada

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da ga je KRIK politički napao zbog stavova o Rusiji.

On je naveo da KRIK iznosi “politički stav” konstatacijom u tekstu da nije jasno kako je Popović, kojeg nazivaju “ruski čovek”, a koji se protivi evropskim integracijama Srbije u proevropskoj vladi.

“Očigledno je da napad KRIK na mene ima veze sa mojim stavom o potrebi jačanja političkih i ekonomskih veza između Srbije i Rusije, kao i stavom da Srbija treba da ostane vojno neutralna država i nikada ne uđe u NATO”, naveo je Popović u saopštenju.

On je naveo da napadi KRIK nisu slučajni “u trenutku kada se na Srbiju vrše ogromni spoljni pritisci zbog samostalne i suverene politike koju vodi”.

Popović je naveo da nikada nije krio svoju imovinu, niti da se zalaže za izgradnju najboljih odnosa Srbije i Rusije.

U projektu “Rajski papiri” koji otkriva veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama, nalazi se i ime ministra Nenada Popovića, a dokumenta otkrivaju da njegovi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, dok je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona.

Prema najnovijim podacima, koje je objavila Mreža za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK), advokatska kancelarija Eplbaj (Appleby), iz koje su procureli “Rajski papiri”, proglasila je Popovića za klijenta visokog rizika.

Izvor: Agencije

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Simo

    Debeli naprednjacki govnar!

  2. ROKO

    Srbija ako ne udje u Nato nama preti totalni kolaps, Niko vama ne zabranjuje da vi radite i ekonomski suradjujete s Rusijom ali bilo kakav vojni savez sa Rusijom steti Srbiji i dovodi u pitanje njen opstana. Razumem Vas da stitite svoje kompanije i svoj licni interes ali Vas molim da ne uvlacite nas u te igre. Mi smo okrenuti ulasku u EU i prestanite da podmecete klipove na tom putu radi vasih licnih interesa. Sutra kada zagusti vi imate gde da pobegnete i dobro zivite ostavljajucu nas ovde da nas komadaju.