Popunjenost za praznike skoro 100 posto

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Turisti za novogodišnje praznike vrlo rado prepoznaju Srbiju kao turističku destinaciju, a ove godine popunjenost je bila skoro stoprocentna, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Labović je gostujući na RTS kazala da je popunjenost kapaciteta za novogodišnje praznike, prema podacima sa lokala, bila stoprocentna i da su “svi zabeležili porast”.

“Generalno, turisti za novogodišnje praznike vrlo rado prepoznaju Srbiju kao turističku destinaciju, što inostrani, što domaći, privlače ih razni događaji na otvorenom i izuzetno dobri aranžmani”, istakla je Labović.

Ona je napomenula da je 2017. godina bila rekordna za turizam, navodeći da se očekuje završetak godine sa više od tri miliona turista i osam miliona noćenja. “To je više nego ikada do sada”, kazala je direktorka TOS.

Povećanje inostranih turista za 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu je, kaže, premašilo očekivanja, a zahvaljujući tome, očekuje se devizni priliv od 1,2 milijarde evra.

Objašnjava da je porastao broj turista iz Irana i to za čak 214 odsto u odnosu na prošlu godinu, a iz Kine za 116 odsto.

Za novogodišnje praznike su tradicionalno došli gosti iz regiona, Rumunije, Bugarske, Makedonije, a bilo je i turista iz Rusije i Turske.

Kaže da se inostrani turisti odlučuju za dolazak prateći sajtove i dodaje da su blogerske kampanje jako značajne.

“Prate i ostale medije, vrlo se oslanjaju na preporuku prijatelja i na svoje prethodno lično iskustvo”, rekla je Labović.

Labović je rekla da je 1. januara počela akcija podele 80.000 vaučera za domaće turiste.

Izvor: RTV, Tanjug

Foto: Pixabay