Poreska prijava za PDV može i elektronski

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Softver za elektronsko podnošenje poreske prijave za PDV sa pregledom obračuna stavljen je na raspolaganje poreskim obveznicima na portalu e-Porezi, saopšteno je iz Poreske uprave Srbije.

Od 1. jula ove godine, kako se podseća, počela je primena člana 50 Zakona o porezu na dodatu vrednost i Pravilnika o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV i o obliku i sadržini pregleda obračuna porezu na dodatu vrednost. Poreska prijava PP PDV i pregled obračuna – obrazac PO PDV, poreski obveznici podnose isključivo u elektronskom obliku.

Na portalu Poreske uprave e-Porezi poreskim obveznicima je od 30. aprila bilo dostupno testno okruženje, kako bi se blagovremeno upoznali sa radom aplikacije. Poreska uprava je otvorila i elektronsku adresu popdv@purs.gov.rs posredstvom koje poreski obveznici mogu da postave pitanje i dobiju korisničku podršku prilikom podnošenja pregleda obračuna.

Dostavljanje pregleda obračuna za PDV uz poresku prijavu PDV-a treba da obezbedi efikasnije obavljanje poslova iz nadležnosti Poreske uprave čime će se podići i nivo poverenja između poreskih obveznika i Poreske uprave, navodi se u saopštenju Poreske uprave Srbije.

Izvor: Politika

Foto: Pixabay