Poreske nezgodacije: Šakira se i dalje sekira

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Nevoljama poznate kolumbijske pevačice još se ne vidi kraj. Plaćanje poreza za 2011. samo je jedan od onih koji su se našli u fokusu španskih vlasti, te će Šakira verovatno morati da izdvoji još novca za period od 2012. do 2014. godine, prenosi Nedeljnik.

Naime, Šakira je iskeširala gotovo 18 miliona funti nakon što je upozorena da će protiv nje biti pokrenut sudski postupak zbog utaje poreza. Ona je izdvojila šestocifrenu sumu novca kako bi podmirila poreski dug iz 2011. godine, nakon što je utvrđeno da je u periodu između 2011. i 2014. godine izbegla plaćanje poreza. Katalonske novine „El Periodico“ otkrile su da je pevačica platila 17,65 miliona funti za 2011. godinu, ali i da planira da se žali na odluku poreske uprave, prenosi

Plaćanje poreza za 2011. samo je jedan od onih koji su se našli u fokusu španskih vlasti, te će Šakira verovatno morati da izdvoji još novca za period od 2012. do 2014. godine.

Naime, španska poreska agencija tvrdi da je Šakira živela u Španiji u to vreme, te da je zbog toga bila dužna da plati porez na sav dohodak, ne samo onaj koji je zaradila u Španiji. Kao porezni obveznik Španija prijavila se tek 2015, a do tada je bila prijavljena na Bahamima. Izvori bliski pevačici tvrde kako se u njenom slučaju nipošto nije radilo o namernom izbegavanju plaćanja poreza, te da će četvorojedogodišnja pevačica učiniti sve kako bi se nastali problem rešio.

Kada su vesti o njenim porezskim problemima objavljene, mnoge novine su pisale kako bi tužioci mogli da traže Šakiri nekoliko desetina miliona evra, te da je čak moguća i zatvorska kazna. Očekuje se, međutim, da će se Kolumbijka braniti tvrdnjom da je tih godina u Španiji provodila manje od 183 dana i da zbog toga nije bila dužna da plaća porez.

Šakira je u vezi sa španskim fudbalerom Gerardom Pikeom  od 2011. godine, a u Barseloni žive sa svoja dva sina, Milanom (5) i Sašom (4).

Izvor: Nedeljnik

Foto: YouTube screenshot