Potez koji će Zakerberga koštati 3,3 milijarde dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Fejsbuk (Facebook) vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, deonice društvene mreže su pale za gotovo pet posto, piše Independent.

Forbs je izračunao da će ovaj potez Marka Zakerberga koštati 3,3 milijarde dolara, što je oko 4,4 posto njegovog ukupnog ličnog bogatstva.

Zakerberg je očigledno popustio pritiscima jer su 2017. godine dobili milione kritika na izgled naslovne stranice “Fejsa” koja je često pretrpana oglasima firmi.

“Jedan od naših područja fokusa u 2018. je da osiguramo da je vreme provedeno na Fejsbuku vreme koje je dobro provedeno. Ali u posljednje vrijeme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – objave firmi, brendova i medija – zagušuje lične trenutke koji nas vode da se više povežemo jedni s drugima”, napisao je između ostalog Zakerberg.

Iz Fejsbuka kažu da su uvereni da je promena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vesti i plaćenog sadržaja.

Izvor: Index

Foto: Beta