Potpisan aneks ugovora o raspodeli dobiti Pošte

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je da je potpisan aneks Кolektivnog ugovora za to preduzeće koji se odnose na raspodelu dobiti.

Aneksom su izmenjeni članovi Кolektivnog ugovora Pošte Srbije u delovima koji se odnose na raspodelu dobiti opredeljenu za učešće zaposlenih, srazmerno vremenu provedenom na radu kod poslodavca u kalendarskoj godini na koju se odluka o raspodeli dobiti odnosi.

Izmenjeni su i delovi koji se odnose na isplatu solidarne pomoći zaposlenima čija osnovna zarada ne prelazi 50.000 dinara, a u cilju ublažavanja nepovoljnog socijalno-ekonomskog položaja radnika tog preduzeća.

Aneks su potpisali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Mira Petrović, potpredsednik Sindikata PTT Srbije Slavko Topalov i predsednica Sindikata Nezavisnost Pošte Srbije Snežana Marković.

Zaposleni u Pošti krajem marta su obustavili štrajk nakon što im je obećano ispunjenje dve trećine zahteva. Njima neće za sada biti ispunjen zahtev o povećanju plata.

Izvor: N1, Beta

Foto: Beta