Potpisan ugovor za novi savski most

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beoinfo

Grad Beograd potpisao je ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP za izradu projekta na mestu Starog savskog mosta, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je novinarima na Sava promenadi prilikom predstavljanja izgleda novog mosta preko reke Save, kazao da CIP ima rok od 10 meseci da završi idejno rešenje i idejni projekat, nakon čega će biti raspisan tender za izvođača radova i krenuće se sa njegovom izgradnjom.

„Veoma mi je drago što je na konkursu pobedila domaća kompanija, domaće mlade arhitekte i domaće znanje“, kazao je Mali i dodao da će nov most biti „kruna radova u tom delu Beograda“.

Gradonačelnik je dodao da ugovor sa CIP podrazumeva i da oni utvrde kako demontirati stari most tako da se sačuva da bi se prebacio.

„Novi most će imati po dve trake u oba smera, šine za tramvaj, pešačku stazu i stazu za bicikliste“, kazao je Mali.

Govoreći o lokaciji gde će biti prebačen stari savski most, Mali je kazao da za sada najviše glasova građana imaju opcije da se poveže Zemunski kej sa velikim ratnim ostrvom ili Novi Beograd sa Adom.

Mali je podsetio da je izgradnja novog savskog mosta neophodna zbog saobraćajnih kapaciteta starog mosta, bezbednosti i estetike.

Dodao je da će u narednih par nedelja, najkasnije dva meseca, biti potpisan ugovor sa projektantom koji će raditi dizajn tunela koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana, koji će početi da se gradi 2019. godine.

Izvor: N1, Beta

Foto: Beoinfo