Potpisuje se ugovor o novom autoputu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Koridori

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović potpisaće komercijalni ugovor o izgradnji novog auto-puta u Srbiji, od Preljine do Požege na Koridoru 11.

Ona će potpisati ugovor u Budimpešti na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Ugovor o izgradnji autoputa dugog 30,9 kilometra vredan je 450 milona evra i biće potpisan sa kineskim kompanijom Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani – CCCC.

“Novi auto-put biće veliki izazov za kineske i srpske graditelje koji će takođe učestvovati u ovom projektu jer će skoro trećinu trase činiti mostovi i tuneli. Ovaj auto-put ima veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona jer ujedno predstavlja nastavak auto-puta ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa BiH”, ističe Mihajlovićeva.

Mihajlović i delegacija Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, imaće u Budimpešti bilateralne sastanke sa premijerom Kine Li Kećangom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednicima Vlada Poljske i Estonije, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Tokom boravka u Budimpešti Mihajlović će imati i odvojene sastanke sa mađarskom ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Peterom Sijartom, kao i predstavnicima ministarstva ekonomije i razvoja Grčke.

Izvor: B92, Tanjug

Foto: Koridori