Poziv srpskim dobavljačima da sarađuju sa Nemačkom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su danas kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana“.

Okupljanje zainteresoavnih dobavljača ove godine se održava 6. juna u Dortmundu, a cilj je da nemačke firme pronadju proizvodjače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

Rok za dostavljanje prijave za učešće na tom događaju je 29. mart.

Do sada je više od 50 nemačkih kompanija potvrdilo svoje učešće u projektu, a najveći broj njih je iz metalopreradjivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, dok je manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Regionalni B2B projekat pet godina sprovode AHK Srbija, PKS, kao i predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke, a u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke

Izvor: Beta

Foto: Pixabay