X
  • English
X

Poslovne vesti

Poznati blizanci prvi bitkoin milijarderi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Blizanci Tajler i Kameron Vinklvos, koji su tužili Marka Zakerberga da im je ukrao ideju za Fejsbuk, sada imaju više od milijardu dolara u bitkoinima u koje su pre četiri godine uložili 11 miliona dolara.

Dobar osećaj za ulaganje i izuzetan rast vrednosti bitkoina omogućio je braći Vinklvos da zarade milijardu dolara.

Tajler i Kameron su postali poznati po tome što su Marka Zakerberga tužili da je od njih ukrao ideju za društvenu mrežu Fejsbuk, a sud je naredio da im Zakerberg isplati 65 miliona dolara.

Na tu temu je 2010. godine snimljen i film „Društvena mreža“ (The Social Network), u režiji poznatog reditelja Dejvida Finčera (Sedam).

Deo tog novca, oko 11 miliona dolara, kasnije su, 2013. godine, uložili u kupovinu bitkoina, što ih je učinilo jednim od najvećih vlasnika bitkoina na planeti – oko jedan odsto ukupne količine na tržištu!

Njihovo parče kolača sada je vredno više od milijardu dolara nakon što je bitkoin prešao vrednost od 10.000, a sada se njime trguje sa 11.100 dolara.

Od kada su se Vinklvosovi odlučili na kupovinu, kada je jedan bitkoin vredeo malo manje od 120 dolara, vrednost njihove investicije porasla je za više od 10.000 odsto.

Tajler i Kameron do sada nisu prodali nijedan bitkoin, prenosi Dejli telegraf.

Povezane vesti


Izvor: RTS

Foto: screenshot