Poznati britanski modni brend Burberry zatvoriće svaku desetu radnju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Burberry će zatvoriti svaku desetu radnju širom sveta. To je deo novog strateškog plana poznatog britanskog modnog brenda.

Nakon niza poslovnih propusta koji su zahvatili ovu kompaniju, kao što je pad prihoda od prodaje, ali i gubitak kineskog tržišta, svoje poslovanje sada dižu na veći nivo. Tako će ovaj luksuzni brend uz novo vođstvo i dizajnera od sada nuditi super luksuzne proizvode i time se približiti konkurentima poput Guccija i Diora.

Osim zatvaranja svojih radnji, kako piše The Guardian, deo njih transformisaće se u luksuzne destinacije za one najbogatije, a unutar njih bi se trebali naći novi dizajnerski proizvodi čija će cena biti i više od 2.000 funti.

“Već smo i sada ostvarili veliki napredak u prvoj godini sprovođenja nove poslovne strategije. U takvom smeru želimo i da nastavimo, a svoje proizvode želimo da podignemo na najviši nivo”, poručili su iz kompanije.

Inače, iako i dalje nije poznato o kojim je lokacijama tačno reč, ovaj već stogodišnji modni brend do sada je zatvorio vrata svojih prodavnica u Brazilu i Španiji.

Izvor: BIZLife/Jutarnji.hr

Foto: Youtube