Poznati hotel od gosta “pravi” investitora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: www.falkensteiner.com

Verni gosti hotela Falkenštajner iz Hrvatske dobili su ovih dana na e-mail adrese ponudu da investiraju u njega.

Gosti su dobili ponudu da ako žele investiraju u, kako kažu, jednu od najuspešnijih evropskih hotelskih grupa, i to kroz poseban “crowdinvesting” koncept, piše Jutarnji list.

Minimalno mogu da ulože 1.000 evra, a kompanija im garantuje kamatu između tri i pet posto u periodu od pet godina koju, ako žele, mogu da zamene i za vaučere za smeštaj u Falkenštajnerovim hotelima, uz mogućnost 50 posto popusta za noćenje.

Kampanja traje do 23. oktobra, a izdašniji ulagači koji se odvaže da odmah ulože minimum deset hiljada evra biće uključeni u specijalan “VIP Diamond Spirit Club” i dobijaće godišnje jednu besplatnu noć u hotelima i smeštaju ove austrijske grupacije.

Kampanja je osmišljena u saradnji s “crowdinvesting” stručnjacima Finnest.com, a iz odeljenja za odnose s javnošću Falkenštajner grupacije poručuju da je ideja bila da gostima pruže mogućnost da učestvuju u uspehu kompanije.

“Od svojih investitora pravimo goste, a od redovnih gostiju investitore, što se savršeno uklapa u našu tradiciju s obzirom na to da je Falkenštajner u fokusu uvek imao klijentelu”, rekao je Erih Falkenštajner iz grupacije Falkenštajner Mihaeler Turizam.

Kampanja je, kako kaže, počela 21. septembra, a novac koji će u njoj biti prikupljen, kompanija planira da investira u ekspanziju smeštajnih kapaciteta u Nemačkoj, ali i u regijonu Alpe-Adrija.

Ponuda za ulaganje stigla je na e-mail adrese svih članova njihovog Spirit kluba, ali iz grupe poručuju da je mogućnost investiranja ipak ograničena isključivo na nemačke, austrijske, slovačke i hrvatske goste.

Iz Falkenštajnera su naveli da su samo u prvoj nedelji kampanje prikupili više od milion evra.

Izvor: B92

Foto: www.falkensteiner.com