Poznati sportski brend IZGUBIO BITKU na sudu – LOGO im NIJE dovoljno SPECIFIČAN

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Evropski sud doneo je presudu protiv nemačkog proizvođača sportske opreme Adidasa u dugotrajnom sporu oko loga s tri pruge, zaključivši da nije dovoljno specifičan da bi uživao pravnu zaštitu. Adidas može da se žali na presudu Evropskom sudu pravde.

„Žig nije shematski prikaz niza elemenata koji se ponavljaju u pravilnim razmacima već obična figurativna oznaka“, napisao je sud u saopštenju, piše Poslovni dnevnik.

Pre objave presude zastupnici Adidasa naglasili su da se konkretni predmet odnosi samo na jednu verziju loga s tri pruge. Ova presuda neće uticati na opsežnu zaštitu drugih oblika loga s tri pruge kroz institut robnog žiga.

Godine 2014. Zavod za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO) registrovao je Adidasov robni žig koji čine tri paralelne crne pruge na beloj pozadini.

Dve godine kasnije EUIPO je poništio odluku o žigu na osnovu prigovora belgijske komapnije Shoe Branding Europe da nije dovoljno specifičan.

Adidas se žalio na tu odluku. Nemačka i belgijska kompanija godinama se spore oko loga s prugama, budući da belgijska kompanija želi da koristi logo s dve pruge.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay