Prada na sudu zbog krokodilčića

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Italijanska modna kuća Prada uskoro će biti na sudu zbog problema vezanih za kupovinu kože od 700 mladih i 26 odraslih krokodila, a američki snabdevački lanac tuži modnog giganta za štetu od dva miliona dolara, piše El.

Prada se našla u sudskim problemima kad je, kako piše El, firma Capo-USA otkrila kako je sklopila ugovor s njom za kupovinu kože i mladunaca američkih krokodila koje će koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka.

Dok su se druge modne kompanije, borile da obezbede svoje lance snabdevanja putem dobavljača skupih materijala, Prada je uz pomoć firme Capo-USA pronašla kvalitetne uzgajivače krokodila i time olakšala isporuke u tvornicu GNP Peli u Italiji.

Capo-USA je bio plaćen za svako izleglo mladunče krokodila, a dodatno su zarađivali i od prodaje kože. Putem Capo-USA, Prada je time uspela da uspostavi snabdevački lanac krokodila u Americi.

Iz ove firme tvrde da su samostalno prevezli 726 krokodila na Pradinu farmu u Luizijani gde su se uzgajali krokodili zbog kože.

Međutim, GNP Peli navodno nije platio proviziju Capo-USA, čime je izazvana šteta veća od dva miliona dolara koju ova američka firma traži u tužbi.

Italijanska modna kuća je odgovorila na tužbu. Kako kaže, traži da se predmet prebaci na Federalni sud u Floridi, a potom i u Milano.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay