Predloženo smenjivanje direktora niškog aerodroma

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: promo

Gradsko veće Niša predložilo je smenu direktora niškog aerodroma Vladice Đurđanovića i vršioca direktora Javnog komunalnog preduzeća „Gorica“ zaduženog za pogrebne usluge, Igora Novakovića. Razlog za smenu obojice je, kako je saopšteno, što su zaposlenima povećavali zarade nezakonito, odnosno protivno zakonu o zabrani povećanja plata koji je stupio na snagu 2014. godine.

Šefica budžetske inspekcije grada Niša Spomenka Milojević rekla je da se u ovom trenutku još uvek ne zna za koliko su oštetili budžet grada i da će budžetska inspekcija proveriti i isplatu zarada i u ostalim javnim preduzećima.

Na sednici gradskog veće rečeno je da je grad poslednjih godina subvencionisao aerodrom iznosom od 276 miliona dinara a da je 153 miliona otišlo na zarade.

Vladica Đurđanović najpre je 2014. godine postao vršilac dužnosti direktora aerodroma, a 2015. postao je direktor na konkursu na kome je bio jedini kandidat.

Konačnu odluku o smeni obojice direktora treba da donesu odbornici Skupštine grada, ali se datum održavanja sednice još uvek ne zna.

Poslednja sednica održana je 23. marta, posle donošenja odluke gradskog veća o ustupanju aerodroma državi trebalo je da se održi sednici 10. aprila, ali je odložena.

Izvor: RTS

Foto: promo