Predsednik PKS: Stižu i NEMAČKE male i srednje firme

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Velika delegacija nemačkih malih i srednjih preduzeća posetiće Srbiju početkom naredne godine, najavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Nemačka delegacija dolazi kako bi se što detaljnije upoznala sa uslovima i potencijalima za investiranje i iskustvima velikih kompanija koje uspešno posluju na srpskom tržištu, rekao je Čadež koji, sa premijerkom Anom Brnabić, boravi u zvaničnoj poseti Nemačkoj.

“Podstaknuto dobrim iskustvima velikih nemačkih kompanija koje su već investirale u Srbiji, zapošljavaju oko 60.000 radnika i angažuju naše firme za dobavljače, raste i interesovanje malih i srednjih preduzeća iz Nemačke”, rekao je Čadež posle sastanaka sa predstavnicima Saveznog udruženja nemačkih malih i srednjih preduzeća (BVMW), a uoči razgovora sa članovima nemačkog Udruženja porodičnih preduzeća i digitalne asocijacije (BITКOM).

Predsednik PКS je ukazao da Srbija nemačkim investitorima nudi upravo ono što im je potrebno da ulažu i ostvare profit – stabilnost, podsticajnu poslovnu klimu, kvalitetne kadrove i pouzdane lokalne kompanije.

“To je i bila jedna od tema razgovora u Udruženju malih i srednjih kompanija u Nemačkoj. Nemački privrednici iz ovoga udruženja koje okuplja više od milion članova, želeli su od nas saznaju zašto treba investirati baš u Srbiji. Čuli su dobra iskustva i žele da dođu”, rekao je Čadež.

BVMW zajedno sa partnerskim organizacijama okuplja 1,1 milion kompanija članica, ima 300 regionalnih i lokalnih kancelarija u Nemačkoj i oko 40 predstavništava u svetu. Zastupa interese nemačkog malog i srednjeg biznisa na domaćem i međunarodnom tržištu, u komunikaciji sa nacionalnim i institucijama EU u Briselu, sindikatima i velikim kompanijama.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay