Premijerka posetila štand Generali Osiguranja na Sajmu poljoprivrede

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Generali Osiguranje

Predsednik Izvršnog odbora Generali osiguranja Dragan Filipović na štandu kompanije ugostio je premijerku Anu Brnabić i tom prilikom istakao da je Generali osiguranje prethodnih godina mnogo radila na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede.

„Nekoliko godina već koristimo dron koji omogućuje precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuje stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena,“ rekao je Filipović.

Generali osiguranje je na ovogodišnjem sajmu predstavila novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima.

“To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa  u osiguranju poljoprivrede kojim želimo da pružimo podršku  razvoju ove oblasti“m rekao je on.

Na pitanje premijerke kako građani Srbije gledaju na osiguranje, Filipović je rekao da je svest građana  o osiguranju inače mala, da je osiguranjem pokriveno oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom učini još više da se situacija promeni.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da će država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što će poljoprivrednim proizvođačima vršiti povraćaj dela premije osiguranja.

Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Izvor: BIZLife

Foto: Generali Osiguranje