Premijerka: VW još nije odlučio

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nemački Folksvagen još nije doneo finalnu odluku da li će otvarati nove proizvodne pogone u ovom delu Evrope.

“Ukoliko se takva finalna odluka donese mi ćemo se boriti, daćemo sve od sebe”, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije.

Ona je kazala da je Srbija u odnosu na druge zemlje regiona u lošijoj start poziciji zato što nije članica Evropske unije, ali da je njena prednost u tome što postoji dobra saradnja sa nemačkom privredom.

“To bi svakako bila jedna neverovatna šansa za Srbiju”, rekla je premijerka.

Premijerka je kazala da ukoliko se nastavi rast od 3,5 odsto da će biti prostora da se do kraja godine povećaju plate i penzije građana.

“Moramo da budemo oprezni s tim, vodićemo računa da to ni jednog računa ne ugrozi našu finansijsku stabilnost”, rekla je Brnabić.

Izvor: Beta, RTS

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Mučenik

    Izjava premijera(ke), da nema problema sa daljim povećanjem penzija i plata, je floskula Ane i ΛV već dve pune godine. Stalno povećavaju penzije, a penzionerima sve prazniji džepovi, jer nemaju potrebe za praznim novčanikom. Penzije penzionerima nije povećana penzija od kraja 2017. godine, osim obustavljanja bezdušnog i zločinačkog otimanja im penzija. Samo siromašnim penzionerima je povećana penzija za basnoslovnih 5% ili 500 do 1500 dinara mesečno. Štede na penzionere, a proplakaše autoputevi, od kada ih puštaju i nikako da ih pušte u saobraćaj. Autoputevi od žalosti već proplakaše, pucaju i suze za automobile. Tamo ulaganja su tolika, da niko i ne zna koliko koštaju. Otvorene su 180 fabrike kao strana investicija, Vučića ama baš ništa ne koštaju(?), za uzvrat dobija epp i slikanje, a prosečni građani su mu tri puta siromašniji nego u Hrvatskoj i Madžarskoj (https://www.blic.rs/biznis/vesti/prosecan-srbin-tri-puta-siromasniji-od-hrvata-svajcarski-bankari-istrazivali-koliko/m8r7mvx).

    • Misa

      Apsolutna istina. Mnogo laži…