Preskupi WC nema ko da održava

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Toalet na železničkoj stanici u Kraljevu u čije je renoviranje pre deset godina Železnica uložila čak 75.000 evra, više od godinu dana je zaključan, jer nema ko da ga održava.

Odluku o renoviranju potpisao je tadašnji direktor Železnica Milanko Šarančić, a slučaj je te godine komentarisan u Skupštini Srbije, odakle su pojedini poslanici tražili od Tužilaštva da sve ispita.

Tadašnji ministar Velimir Ilić je rekao da je bilo propusta u nabavci, ali se na tome i završilo.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta kaže da je poslužio za izvlačenje novca iz javnog budžeta tj. iz džepova građana. “A da je vreme bez krupula, pokazuje i to da bi došli do džepova građana – nekim ljudima nije problem ni da ruku zavuku duboko u javni toalet”, dodao je.

Od Železnica Srbije nikada nije dobijen odgovor da li je 75.000 evra zaista realna vrednost adaptacije toaleta u Kraljevu.

Taj toalet su održavali radnici Zaštitnih radionica, preduzeća koje su osnovale Železnice Srbije. Kada je ovo preduzeće otišlo u stečaj, stavljen je katanac i na wc.

Iz Železnica su saopštili da će nakon popravke nekoliko kvarova, koji su se pojavili još prošle zime, javni toalet staviti u funkciju.

Izvor: N1

Foto: Pixabay