Prevareni radnici sa invaliditetom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Preduzeću za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Plast-Metal iz Kraljeva preti zatvaranje. Račun preduzeća je u blokadi, a proizvodnja obustavljena prošle godine, kada je zbog duga isključena struja.

Radnici su razočarani, jer su po nagovoru direktora firmi uplaćivali novac, navodno kao pozajmicu za plaćanje struje i pokretanje proizvodnje. Sada strahuju da će ostati i bez posla i bez te pozajmice, navodi Prva TV.

Kako navode radnici, prethodnih godinu dana odricali su se navećeg dela plate, u nadi da će se pokrenuti proizvodnja. Kući su od cele plate nosili samo 3.000 dinara, a firmi su uplaćivali 10.000 dinara. Međutim, rukovodstvo od tog novca nije uplaćivalo za nagomilane račune.

Mnogi sumnjaju da se firma namerno ruši, da bi otišla u stečaj, a da bi se kasnije prodala u bagatelu.

Direktor Dragan Milašinović se pravda da nisu uspeli da podignu proizvodnju bolničkih kreveta, jer nijedna klinika nije želela da ih kupi.

“Zatekao sam veliki dug, pokrenuo sam proizvodnju tekstilnog dela preduzeća. Nažalost, glavni adut, bolnički krevet, nismo uspeli da prodamo državnim bolnicama”, navodi Milašinović.

Kaže da je jedini izlaz da se ode u stečaj. U tom slučaju 50 radnika sa invaliditetom bi otišlo na ulicu, a ne bi dobili ni dinar od novca koij su odvajali od plata za pokretanje proizvodnje.

Izvor: B92

Foto: Pixabay