Privatnost korisnika ZOOM-a pod znakom pitanja – Mask je ZABRANIO

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kompanija SpaceX, Elona Maska,  zabranjuje zaposlenima da koriste Zoom zbog „značajnih briga u vezi sa privatnošću i sigurnošću“

Jedna od retkih kompanija koja je doživela rast zbog pandemije koronavirusa je Zoom. Ona je ekspolzivan rast doživela upravo zato što su milioni ljudi širom sveta prešli na rad od kuće.

U suštini, dok su kompanije koje se kotiraju na glavnim berzama vredele manje u trilionima proteklih nedelja, vrednost Zoom-a je ove godine porasla za 134 odsto.

Popularnost preko noći: 5 razloga zašto je ZOOM aplikacija za svaki biznis


Ipak, nedavno je kompanija stavljena pod kontrolu zbog prakse privatnosti – ili nedostatka iste.

Prošle nedelje Intercept je izvestio da Zoom pozivi nisu kompletno zaštićeni, uprkos marketingu kompanije Zoom kojim se tvrdi da jesu.

Takođe, jedan stručnjak je otkrio velike bagove u Zoom-u koji hakerima omogućava da preuzmu mikrofon i veb kameru na Mek kompjuterima i čak im kompletno omogućava pristup.

Pre ovoga, pronađena je još jedna greška koja omogućava hakerima da ukradu lozinku za Windows uz pomoć Zoom-a.

Kompanije i institucije širom sveta počele su opreznije da koriste ovu aplikaciju.

Jedna od njih je i SpaceX, kompanija Elona Maska, koja je zabranila svim zaposlenima da koriste aplikaciju.

Kako prenosi Rojters, kompanija je 28. marta poslala imejl svim zaposlenima u kojem je pisalo da im je onemogućen pristum Zoom-u.

„Razumemo da su mnogi od nas koristili ovaj alat za konferencije i sastanke. Molimo vas da koristite imejl, tekstualne poruke ili telefon kao alternativno sredstvo komunikacije.

Rojters ističe da je i NASA zabranila zaposlenima da koriste Zoom.

Izvor: BIZlife

Foto: Pixabay