Privrednici, Evropska banka vas zove

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danijel Berg pozvao je srpske kompanije iz različitih oblasti privrede da se prijave na drugi poziv za dobijanje Zelenih inovacionih vaučera koji je danas objavljen i trajaće do 30. aprila, prenelo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Juče su dodeljeni Zeleni inovacioni vaučera EBRD predstavnicima deset srpskih kompanija iz različitih oblasti privrede, a Berg je tom prilikom kazao da se na prvi poziv koji je kratko trajao odazvalo čak 80 malih i srednjih preduzeća.

Zeleni inovacioni vaučeri EBRD u vrednosti od 150.000 evra uručeni su predstavnicima deset srpskih kompanija iz različitih oblasti privrede kako bi tim sredstvima mogli da angažuju naučnike sa različitih fakulteta i instituta da im pomognu u razvoju njihovih proizvoda.

Preduzeća će u okviru programa saradjivati sa domaćim istraživačko-razvojnim organizacijama, uglavnom fakultetima i institutima, na projektima koji mogu biti kofinansirani inovacionim vaučerima vrednosti do 20.000 evra. Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD veruje da će takve inovacije pomoći Srbiji da ublaži uticaj klimatskih promena i ujedno na duži rok podrži konkurentnost njene privrede, piše u saopštenju.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay