Privrednici upozorili na više od 50 PROBLEMA zbog epidemije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) objavila je da su privrednici iz Srbije tu asocijaciju obavestili o više od 50 problema sa kojima se suočavaju, ali i predlozima rešenja za održanje poslovanja i radnih mesta tokom i nakon pandemije koronavirusa.

Iz NALED-a su naveli da su predlozi rešenja prispeli iz svih industrija – proizvođačke, uslužne delatnosti, od preduzetnika.

Podseća se da se na portalu NALED-a, u sekciji Covid-19, svakodnevno objavljuju problemi koje privreda dostavlja, kao i njihovi predlozi rešenja.

Najveći izazovi sa kojima se suočavaju privrednici su, kako je navedeno, plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova.

Istaknuto je da je većinu tih problema NALED prepoznao čim se prvi slučaj korona virusa pojavio u Srbiji i da se uključio u njihovo rešavanje tako što je državi dostavio predlog 10 mera za rasterećenje privrede i očuvanje radnih mesta.

Otvorena je i stranica za pitanja privrede o primeni propisa tokom vanrednog stanja na koje odgovara stručni tim NALED-a i ti odgovori su javno dostupni svim privrednicima u Srbiji.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay