Austrijanci navalili: Prodaja „Telekoma Srbija“ ponovo u fokusu

A1 Telekom Austrija, koji je pre sedam godina pokušao da kupi srpskog nacionalnog operatera – „Telekom Srbiju“, ne odustaje od te mogućnosti, prenose Večernje novosti.

Naime, kako je izjavio generalni direktor kompanije „A1 Telekom Austrija“ Alehandro Plater, taj koncern želi da se, pre svega kupovinom, dalje širi na istok Evrope.

On je naglasio da mora više da se investira u Srbiju, Hrvatsku i druge zemlje bivše Jugoslavije. Poslednji pokušaj prodaje „Telekoma Srbije“ bio je tokom 2015. godine, kada se, na kraju, od nje i odustalo. Tada je u igri bio američki investicioni fond „Apolo“, koji je, nezvanično, nastupajući zajedno sa „Telekomom Slovenije“ za 58 odsto srpskog „Telekoma“ nudio 1,2 milijarde evra.

U toj priči „A1 Telekom Austrija“ nije učestvovao, ali jeste nekoliko godina pre te nesuđene prodaje.

Novosti podsećaju i da u Srbiji postoji ogroman broj protivnika prodaje domaćeg teleoperatera, prvenstveno u okviru stručne javnosti. Njihov osnovni argument je, između ostalog, da „Telekom Srbija“ ne treba prodavati, jer ostvaruje godišnji profit veći od dobiti svih ostalih konkurentskih kompanija zajedno na domaćem tržištu, kao i da bi prodaja dovela do odliva novca iz zemlje, rasta cena usluga i otpuštanja zaposlenih.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Promo

Komentari 1

  1. mirodjija

    Drzava neka ne prodaje svoj deo ako joj je tako hoce! Medjutim moje akcije ja hocu da prodam i tacka!