Prodali su Cipiripi i rešili da ulože velike pare u Starbaks

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Švajcarska kompanija Nestle platiće više od sedam milijardi dolara za preuzimanje maloprodaje kafe, čaja i hrane kompanije Starbaks izvan njenih lokala.

Iako je cena visoka, ona bi mogla itekako da se isplati švajcarskoj kompaniji pošto njeni brendovi Neskafa i Nespreso ni izbliza nemaju težinu u Americi kao što ima Starbaks sa dve milijarde dolara prihoda od godišnje prodaje.

Sporazum kompaniji Nestle daje pravo da prodaje i distribuira više Starbaksovih proizvoda, a dogovor isključuje neka flaširana pića koja se prodaju i u Starbaksovim lokalima i izvan njih.

Nestle je prošle godine nagovestio da će se posvetiti sektorima s većim rastom, kao što su nega kućnih ljubimaca, kafa i hrana za decu. U januaru je Nestle odlučio da za oko 2,8 milijardi dolara proda svoju proizvodnju slatkiša u SAD italijanskom Fereru.

Švajcarska kompanija je objavila da će platiti Starbaksu 7,15 milijardi dolara. U Nestle će preći oko 500 radnika Starbaksa, koji će nastaviti poslovanje iz Sijetla.

Očekuje se da sporazum bude okončan do kraja godine.

Kompanija Nestle nedavno je je najavila i potpisivanje sporazuma o prodaji srpskog lokalnog konditorskog brenda CIPIRIPI Paraćinki a.d, članici distribucijske grupe Silbo.

Očekuje se da će transakcija, koja uključuje CIPIRIPI čokoladne table i kremove, biti obavljena krajem drugog kvartala 2018. godine, nakon završetka uobičajenih odobrenja i završnih uslova.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay