Prodati objekti Nevene iz Leskovca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: www.gradleskovac.org

Svi objekti Hemijske industrije Nevena iz Leskovca, osim pogona Kozmetike, kupila je firma W-Kargoles iz tog grada za početni iznos od 67.337.720,29 dinara, objavljeno je na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

W-Kargoles je preduzeće koje posluje od 2006. godine i koje se pretežno bavi drumskim prevozom tereta.

Nevena je prodata iz stečaja, na aukciji 26. januara ove godine, a kupac je dobio u posed brojne objekte, računajući i upravnu zgradu iz nekoliko delova, nekadašnjeg hemijskog giganta.

To je kompleks zgrada na ulazu u Leskovac, u kome se još nalazi zgrada kotlarnice, četiri proizvodne hale i tri magacina, trafostanica, mazutna stanica, portirnica i kolska vaga s kućicom.

Uz te objekte, W-Kargolesu je prodato i putničko vozilo marke Zastava model „jugo tempo“, mašina za pakovanje „Nevek“, uređaji i postrojenja za proizvodnju lepka, kompletno opremljena kotlarnica, kao i mnogobrojna oprema koja nije navedena.

U toj hemijsko-kozmetičkoj firmi radilo je blizu 800 radnika do 2000. godine, kada je postepeno počelo njeno „ekonomsko urušavanje“. Kasnije je prodata bugarskoj firmi Bel cvat, koja je „desetkovala“ broj zaposlenih, pa kasnije odustala od vlasništva.

Fabrika je potom prošla kroz period restrukturiranja, pa kroz stečaj. Pogon Kozmetike je prodat nešto ranije i u njemu radi nekoliko desetina radnika, a ostali deo fabrike, koji je prodat W-Kargolesu je godinama propadao.

Izvor: N1, Beta

Foto: www.gradleskovac.org