Novosađani će da grade na Novom Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je 3.118 kvadratnih metara zemljišta u Novom Beogradu za 328 miliona dinara prodato na licitaciji u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Vesić je istakao da je za zemljište na uglu Vojvođanske i Gandijeve ulice, prispela jedna prijava preduzeća iz Novog Sada, koje će izlicitirani iznos uplatiti u budžet Grada Beograda.

„Na zemljištu se mogu graditi objekti komercijalne namene sa stanovanjem, kao i višespratna kolektivna garaža. Orijentaciona bruto-površina moguće izgradnje na lokaciji je oko 16.000 kvadratnih metara, sa objektima od osam spratova“, saopštila je Gradska uprava.

Početna cena gradjevinskog zemljišta utvrđena je na osnovu procene tržišne vrednosti, koja je iznosila 105.104,84 dinara po kvadratnom metru, tako da je plac prodat po početnom iznosu od 327.716.891,12 dinara.

Uz to, kupac mora da plati i „doprinos za uredjivanje građevinskog zemljišta“.

Direkcija je ove godine prodala gradsko građevinsko zemljište za 580 miliona dinara.

Direkcija je ove godine utvrdila 435 obračuna doprinosa za „uređivanje građevinskog zemljišta“ za izgradnju objekata neto-površine 450 hiljada kvadratnih metara, te su investitori Grada platili više od milijardu dinara.

Kako se navodi u saopštenju, po ranije zaključenim ugovorima na ime „naknade za uredjivanje gradjevinskog zemljišta“ investitori su ove godine uplatili još 600 miliona dinara.

U prethodne dve godine od prodaje zemljišta u javnoj svojini u budžet grada uplaćeno je 1,1 milijarda dinara.

Izvor: Beta

Foto: Beta