Produžen rok za koncesije za beogradski aerodrom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Rok za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom “Nikola Tesla” produžen je do 23. novembra, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” treba da do 23. oktobra dostave konačnu verziju nacrta ugovora o koncesiji ponudjačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka davanja koncesije.

Kavlifikovani ponudjači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Poziv zainteresovanim koncesionarima objavljen je 10. februara 2017. godine.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Tenderom je predvidjeno da koncesiju neće moći da dobiju kompanije koje upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot