Prokop postao glavna železnička stanica

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Na srpskim prugama je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.

Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu „Infrastruktura železnice Srbije“.

U međunarodnom putničkom saobraćaju najveća je novina da će voz između Beograda i Soluna po novom železničkom redu vožnje sada saobraćati svaki dan, dok će između Beograda i Sofije saobraćati tokom letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra 2018. godine, a u ostalom delu godine saobraćati na relaciji Dimitrovgrad – Sofija.

Dosta izmena u organizaciji saobraćaja biće i u sistemu beogradske gradske železnice BG Voz.

„Infrastruktura železnica Srbije“ je u novi red vožnje ušla sa 160 kilometara pruga na kojima je brzina vozova povećana na 80 – 120 kilometara na sat i smanjenim dužinama laganih vožnji za 50 kilometara, zahvaljujući sveobuhvatnim projektima modernizacije i rekonstrukcije železničke infrastrukture u Srbiji.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Beta