Propast Džejmija Olivera

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Lanac restorana slavnog kuvara Džejmija Olivera biće stavljen pod prinudnu upravu, kao načina zaštite od kreditora, čime dovedena u pitanje sudbina više od 1.300 radnih mesta, javlja BBC.

Proces zatvaranja njegovog lanca restorana preuzela je revizorska kuća KPMG. Najpre je pogođen njegov lanac od 23 italijanska restorana, ali uskoro će se zatvoriti i restorani Fifteen i Barbecoa.

Oliver koji je stekao planetarnu popularnost svojom TV emisijom “Goli kuvar”, 2008. pokrenuo je lanac italijanskih restorana pod svojim imenom Jamie’s Italian, ali se našao pred stečajem.

Oliver je za BBC rekao kako je tužan zbog ovog razvoja događaja, kao i da razume da je situacija teška za sve koji su njome pogođeni.

“Zahvalio bih kupcima koji su uživali kod nas i podržavali nas zadnjih 10 godina”, rekao je.

Oliverov lanac restorana bio je na ivici bankrota 2017. godine, pre nego što je on uložio 12,7 miliona funti lične ušteđevine kako bi spasao posrnuli biznis. Tada je bio prinuđen da podeli 600 otkaza i zatvori 12 restorana.

A kada su ga upitali bi li opet učinio isto u slučaju da njegovi restorani ponovo upadnu u nevolje, Oliver je odgovorio: “Nemam više novca.”

Iste godine Oliver zatvorio je svoj restoran Junion Džeks i prestao da izdaje časopis koji je izlazio skoro deset godina, piše BBC.

Izvor: Index

Foto: YouTube