“Prošao voz” za 2.500 radnika Železnica Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Za oko 2.500 radnika u Železnicama Srbije danas će biti poslednji radni dan u tom holdingu, shodno sporazumu koji je Vlada Srbije potpisala sa međunarodnim finansijskim organizacijama u sklopu rešavanja problema viška zaposlenih.

Svi oni napuštaju Železnice Srbije, koje su početkom jula 2015. godine postale holding podeljen na četiri preduzeća, uz otpremnine u iznosu od 240 evra po godini radnog staža. Najviše prekobrojnih ima u „Infrastrukturi železnica Srbije“ , njih 1.630, „Srbija kargo“ napušta oko 550, a „Srbija voz“ oko 250 zaposlenih, dok je u ,,Holdingu“ prekobrojno desetak radnika.

Prevremeni odlazak 2.810 zaposlenih u prošloj i još 2.500 u ovoj godini nailazi na veliko nezadovoljstvo radnika Železnica Srbije koji smatraju da se to preduzeće sistematski podriva i da je očigledna težnja da taj segment preuzme strani kapital ili neka domaća privatna firma, a usluge bi se papreno naplaćivale Železnicama Srbije, navodi se u pismu grupe zaposlenih u tom preduzeću koje je dostavljeno redakciji Danasa.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. anna

    bitno da su otpustili postene radnike, a ostavili ono naj gore ….nzm samo po kojim kriterijumima su pravili spiskove