APR dementuje: Podaci Digitalne zajednice o masovnom gašenju delatnosti nisu tačni

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Agencija za privredne registre Srbije saopštila je da podaci navedeni u tekstu objavljenom na sajtu Digitalne zajednice o velikom rastu broja preduzetnika koji su rešili da obustave rad, nisu tačnu.

Kako je za BIZLife portal rečeno u APR-u, podaci korišćeni u tekstu nisu podaci APR-a i nisu verodostojni.

Na sajtu Digitalne zajednice danas je objavljen tekst pod nazivom “Prvi efekti testa samostalnosti” u kojem se navodi da podaci APR-a pokazuju značajan rast broja preduzetnika koji su rešili da obustave rad zbog promene poreskih propisa, odnosno uvođenja testa samostalnosti.

Kako se navodi dalje u tekstu, u periodu od 1. septembra prošle godine do kraja februara ove godine, ukupno 30.773 preduzetnika prijavilo je privremeni prekid ili trajno prekinulo samostalnu delatnost. “Ukupno 4.903 IT preduzetnika su ugasili ili privremeno prekinuli delatnost”, navodi se u tekstu i dodaje da u poređenju sa podacima u istom periodu prethodne godine to čini rast od 751 odsto.

Iz APR-a, međutim, navode da podaci izneti u tekstu nisu tačni i dodaju da će javnost u najkraćem roku obavestiti o stvarnim podacima.

Izvor: BIZLife/Digitalna zajednica

Foto: Pixabay

Komentari 14