Prvi kilometar brze pruge u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Na deonici Stara Pazova – Inđija položen je prvi kilometar buduće brze pruge u Srbiji na kojoj će vozovi saobraćati 200 kilometara na sat.

Kompanija ruskih železnica RŽD Internešenel saopštila je da je počelo polaganje gornjeg stroja koloseka na deonici dugoj sedam kilometara između Stare Pazove i Inđije. Radovi na toj deonici počeli su u martu ove godine.

Već je izvedeno čišćenje terena, izgrađeni su prilazni putevi za građevinsku mehanizaciju, demontirani su stari koloseci i elementi kontaktne mreže.

Trenutno je na objektu angažovano više od 170 ljudi i 111 jedinica građevinske i železničke mehanizacije.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay

Komentari 2

 1. Vesna

  Moram da skrenem paznju da ne postoje brze pruge. To su pruge za velike brzine , a vozovi koji saobracaju tim prugama su brzi.

  • Mađioničar

   Inače tim brzim vozovima sada se putuje od Beograda do Novog sada po redu vožnje 2:05h a realno najmanje dva i po sata i više. Priča nam o brzoj pruzi za 2h do Budimpešte…
   Još 1939. voz od Beograda do Zagreba je vozio 4h.
   Danas super brzi vozovi npr. u Japanu voze brzinama od 600km/h. TGV u Francuskoj … O kojim bzim prugama ovi ovde pričaju ubio me Bog ako znam, srećom živimo kao u getu pa još mislimo da je to brza pruga a visoki standard to što imamo svaki dan da jedemo. Hvala vođi na nikad boljem životu u novijoj istoriji.