Prvi stečaj dobavljača Agrokora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Agrokor

Za jednog od najvećih dobavljača posrnulog Agrokora otvoren je predsečajni postupak.

Prema rešenju od 14. juna, Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečajni postupak nad dužnikom firmom AWT International, sa sedištem u Zagrebu. Reč je o jednom od većih dobavljača Agrokora.

AWT je vodeći distributer robe široke potrošnje, a na hrvatskom tržištu distribuiraju Barilu, BIC, Henkel, Fruktal, Viledu, prenosi Jutarnji list.

Kad je izbila kriza u Agrokoru, bili su među onima čiji su računi dospeli u blokadu.

“AWT je izuzetno snažno izložen Agrokoru, pa im je otvaranje predstečajnog postupka u sklopu kog će se dogovoriti s poveriocima, bio jedini izlaz”, komentarisao je jedan dobar poznavalac poslovne scene i položaja Agrokorovih dobavljača.

O celoj situaciji saopštenjem se oglasila i sama firma AWT.

“Razlog zbog kojeg je Uprava firme odlučila pokrenuti ovaj postupak je nemogućnost podmirenja dospelih regresnih obaveza prema finansijskim institucijama po osnovu neisplaćenih menica Konzuma d.d. kao glavnog dužnika”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ovaj postupak omogućava AWT redovno funkcionisanje i uređenje odnosa sa poveriocima kao i zaštitu poslovnih partnera, kupaca, dobavljača i zaposlenih.

AWT radi punim kapacitetom i nastavlja sa poslovanjem s kupcima i dobavljačima kao i pre novonastale situacije, navodi se u saopštenju firme.

Izvor: Capital

Foto: Agrokor