Putarina oko Niša ODLOŽENA do daljnjeg

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Iako je za dva dana trebalo da prorade tri od četiri naplatne rampe oko Niša – to se neće desiti, saopštili su iz Puteva Srbije. Odluka seodlaže na inicijativu Nišlija i dok se ne izgrade sve naplatne rampe, kažu u tom preduzeću.

Za ogromne gužve prethodnih dana građani su “okrivili” najavljen početak rada novih naplatnih stanica oko Niša i zatvoren izlaz kod Metejevačke petlje.

Samo dan je Nišlije delio od početka rada novih stanica, na kojima je trebalo da plaćaju putarinu umesto na “Naisu” i “Doljevcu”, ali se, prema saopštenju Puteva Srbije, to ipak neće desiti.

JP Putevi Srbije obaveštava građane i privredu da se na inicijativu građana Niša najavljena naplata putarine u zatvorenom sistemu od 1. 12. 2019. u zoni grada Niša odlaže do daljnjeg, odnosno, do završetka izgradnje u potpunosti naplatnih stanica na isključenjima za Niš, navode u saopštenju.

Kada bi sve naplatne rampe trebalo da budu završene i počnu sa radom – nisu precizirali.

Iako je naplata putarine na novim stanicama Niš-sever, Niš-istok, Niš-Malča i Niš-jug trebalo da krene 1. novembra, to je odloženo za mesec dana kasnije, a sada i “do daljnjeg”.

Izvor: Južne vesti

Foto: screenshot