• English
X

Poslovne vesti

Radnici FCA “neće dvaput da se sapletu o isti kamen”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Štrajkački odbor u preduzeću Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija saopštio je da nije dobio poziv za pregovore ili razgovore od FCA, niti od bilo koje državne institucije, već samo predlog Protokola o okončanju štrajka.

U saopštenju se navodi da se u predlogu Protokola za prekid štrajka ne nudi ništa osim napora Ministarstva privrede da pregovori postignu uspeh.

“Nudi nam se, da se dva puta sapletemo o isti kamen”, navod Štrajkački odbor.

Štrajkački odbor je izrazio spremnost da svakog trenutka, bez obzira na doba dana ili noći, počne pregovore s relevantnim sagovornicima.

“Štrajkački odbor će Ministarstvu privrede u roku od nekoliko sati dostaviti izmenjeni predlog Protokola u kome će od Vlade Srbije tražiti da preuzme svoj deo odgovornosti, kao vlasnik 33 odsto kapitala u preduzeću FCA”, navodi se u saopštenju.

Odbor je pozvao Vladu da onemogući da Fijatove procedure budu iznad zakona u Srbiji.

“Tražimo da Vlada, preko predstavnika kapitala Republike Srbije u upravljačkim strukturama preduzeća, inicira pronalaženje rešenja, a državni organi primene Zakon o štrajku i silom zakona i države, nalože preduzeću FCA da započne pregovore”, saopštio je Štrajkački odbor.

Nekoliko stotina radnika druge smene u petak je ispred Skupštine grada predalo pismo za predsednika Aleksandra Vučića, u kome su izneli svoje zahteve. Ministarstvo privrede je predložilo potpisivanje protokola koje bi omogućilo početak pregovora radnika i rukovodstva.

Povezane vesti

Izvor: Beta, RTS

Foto: YouTube