Radnici Fijata odmaraju do SEPTEMBRA – ako zatreba i 132 SLOBODNA dana godišnje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Radnici kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija od danas su na plaćenom odsustvu i kolektivnom odmoru i to sve do 3. septembra, kada će im biti prvi radni dan u fabrici.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila u Kragujevcu Zoran Marković je rekao Beti da su radnici od srede na plaćenom odsustvu do 29. jula, kada im počinje kolektivni letnji godišnji odmor koji traje do 18. avgusta.

„Obavešteni smo zvanično od poslovodstva da od 19. avgusta radnici ponovo idu na plaćeno odsustvo, a na posao će se vratiti 3. septembra“, rekao je Marković.

On je kazao da je ta odluka FCA u skladu i sa kolektivnim ugovorom i Zakonom o radu.

Vlada Srbije je ranije na zahtev kompanije FCA odobrila mogućnost za dodatne dane plaćenog odsustva preko zakonskog maksimuma koji iznosi 45 dana godišnje.

Na osnovu toga radnici FCA u Kragujevcu mogu biti poslati na plaćeno odsustvo 87 dana više, odnosno ukupno 132 dana u ovoj godini.

 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Pera

    Blago nama sa Fijatom, proizvodnja i novi modeli samo silaze sa proizvodnih traka, i odmah se prodaju, i to sve samo radi, a radnici uživaju na plaćenom odmoru…Šta briga poslodavce, ionako to plaćamo mi, poreski obveznici Srbije, kroz razne stimulacije fabrici…