Radnici Fijata ponovo na PAUZI

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Proizvodno-montažne trake u kragujevačkom Fijatu ponovo su zaustavljene u 14 sati, nakon prve radne smene, i opet će, prema oficijelnoj informaciji, biti pokrenute 1. oktobra.

Obevešteni smo da završavamo prvu smenu, druga neće raditi, i odlazi se na novo plaćeno odsustvo, sve do 1. oktobra, kada će se radnici vratiti u fabriku, rekao je novinarima predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković u fabrici u Kragujevcu.

Pojasnio je da je razlog za novu pauzu, kao i svaki put do sada, usklađivanje proizvodnje sa tražnjom.

Inače, novi proizvodni zastoj u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija usledio je u nepune tri sedmice od povratka radnika na posao posle kolektivnog godišnjeg odmora i potonjeg plaćenog odsustva, koji su ukupno trajali gotovo sedam nedelja.

Od početka godine do sada, u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu proizvedeno je i inostranim tržištima isporučeno oko 30.000 gotovih vozila.

Danas saznaje da je upravo stigla nova porudžbina iz jedne evropske zemlje za isporuku tri do četir i hiljade automobila, te će, kako se očekuje, proizvodnja u kragujevačkoj fabrici, najverovatnije, da bude organizovana i u poslednjem ovogodišnjem mesecu, što, zbog pada plasmana svih verzija modela 500L, nije bilo predviđeno.

Sa tom novom porudžbinom, u Kragujevcu će ove godine da bude proizvedeno nešto iznad 40.000 automobila, što je za oko 30 odsto manje nego lane.

Ozbiljan novi model?

U kragujevačkom Fijatu se sve glasnije govori o novom modelu, i to znatno ozbiljnije od letošnjih najava, koje su se svodile na medijske špekulacije.

Novi model bi iz pogona fabrike u Kragujevcu, prema tim najavama, mogao da počne da izlazi već dogodine.

Izvor: Danas

Foto: screenshot