Radnicima uplaćeno 10.000 dinara, pa povučeno

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Rukovodstvo fabrike Zastava oružje i Nadzorni odbor povukli su sa bankarskih računa radnika uplaćeni novac za bonus u visini od 10.000 dinara.

Samostalni sindikat te fabrike je osudio potez rukovodstva i Nadzornog odbora.

Predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić rekao je agenciji Beta da je novac bio uplaćen radnicima, ali je kasnije i povučen sa bankarskih računa, jer taj sindikat nije pristao da potpiše sporazum da više neće organizovati štrajkove, što je ponudio Nadzorni odbor.

Sindikat je u saopštenju naveo da je takva odluka izazvala ogromno nezadovoljstvo zaposlenih, a da radnici to ocenjuju kao akt provokacije i produbljivanja već postojećih sukoba između rukovodstva, Uprave i zaposlenih.

Najavljeno je da će zbog „velike ogorčenosti“ radnika u ponedeljak u 8 časova biti održan zbor ispred zgade sindikata na kome će zaposleni biti upoznati sa događanjima u fabrici „do sada nezabeleženom provokacijom rukovodstva“.

Kragujevački oružari se održali tri jednočasovna štrajka upozorenja tražeći isplatu bonusa od po 25.000 dinara uz još nekoliko zahteva, među kojima je izuzimanje fabrike iz privatizacije koja se najavljuje.

Izvor: Beta

Foto: screenshot