Počelo je: Ovo je DOKAZ da stvarno DOBIJAMO Nacionalni fudbalski stadion

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Urbanistički zavod Beograda raspisao je javnu nabavku za geodetske i geološke usluge neophodne za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Radi se o geodetskom snimanju za potrebu izrade topografskog plana za stadion i izradi geološko-geotehničke dokumentacije – Elaborata.

Poziv je objavljen u utorak na portalu javnih nabavki, a tražene usluge su potrebne radi izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Rok za podnošenje ponuda je 20. septembar 2019. godine u 13. časova.

Otvaranje ponuda obaviće se javno, istog dana, 20. septembra u 14:00 u Urbanističkom zavodu, dok je rok za donošenje odluke o dodeli ugovora 11. oktobar 2019. godine.

Nacionalni fudbalski stadion gradiće se u Surčinu i moći će da primi 60.000 navijača. Prostiraće se na 35 hektara, a sa pratećim objektima i sadržajima na ukupno 430 hektara.

Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura. Za stadion je potrebno obezbediti i 10.500 parking mesta.

Planirana je i izgradnja nove primarne saobraćajne mreže, kao i izgradnja nove petlje koja će omogućiti uključenje na auto-put Beograd-Šid sa obilaznicom.

Posetioci će, prema najavama, do stadiona moći da stignu i železnicom, jer je u planu proširenje linije 4 BG voza.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je u aprilu da će izgradnja stadiona početi polovinom 2020. godine.

Prema najavama čelnika Fudbalskog saveza Srbije, izgradnja ovog projekta koštaće između 50 i 70 miliona evra.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay