Registracija ponovo u „blokadi“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Više od 3.000 vlasnika vozila već deset dana ne mogu da izvade nijedan dokument u vezi sa svojim automobilom jer je v. d. direktorki Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmini Milošević istekao mandat pa ne može da overi nijedan papir.

Najveći problem imaju građani koji hoće da registruju uvezena vozila ili da dobiju uverenje o ispitivanju vozila. Ova nevolja već treći put se ponavlja, odnosno praktično na svaka tri meseca koliko traje v. d. mandat Jasmine Milošević.

U Agenciji za bezbednost saobraćaja tvrde da je situacija ozbiljna.

„Od 1. februara, kada je direktorki istekao mandat, imali smo više od 3.000 podnosioca zahteva za štampanje uverenja o ispitivanju upotrebljavanog vozila koje se uvozi i uverenja o ispitivanju vozila.“

Svi oni čekaju da Agencija dobije direktora jer samo direktor sa ovlašćenim mandatom može da overi, odnosno pečatira ta dokumenta, kažu u ovoj agenciji.

Kako ističu, problem nije do njih, jer agencija ne postavlja sama direktora nego to radi Vlada na predlog ministra saobraćaja.

Zašto se direktorki produžava v. d. mandat na samo tri meseca, nije pitanje za nas. Čak ni platu ne možemo da primimo jer nemamo direktora da lupi pečat, naglašavaju u ovoj agenciji.

S druge strane, ni u Ministarstvu saobraćaja ne smatraju se odgovornim za ovu situaciju. Zovite direktorku Agencije i pitajte nju zašto ne prenese ovlašćenja potpisa na zamenika ili predsednika Upravnog odbora, kažu u Ministarstvu.

Međutim, u agenciji tvrde da direktorka po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju nema pravo da prenosi ovlašćenja na zamenika ili predsednika Upravnog odbora.

Podsećanja radi, isti problem vlasnici vozila imali su i početkom novembra, odnosno početkom avgusta prošle godine, kada se čak tri nedelje čekalo da Vlada produži v. d. mandat direktorki Agencije za bezbednost saobraćaja.

U Udruženju uvoznika polovnih vozila i delova, takođe, ističu da je neverovatno da se problem ponavlja na svaka tri meseca.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. goran

    drzava uvek cini da obicnim ljudima oteza zivot