X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

Rekordna prodaja VW

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Folksvagen grupa u prošloj godini je prodala rekordnih 10,83 miliona automobila, što je 0,9 posto više nego godinu dana pre, čime je postala glavni rival Reno-Nisan-Micubišiju u trci za najvećeg proizvođača automobila na svetu.

Pdatke o prodaji saopštila je kompanija VW, dok konkurenti Tojota Motor i Reno-Nisan-Micubiši još nisu objavili podatke o ukupnoj prodaji u 2018. Inače, francusko-japanski savez prodao je u 2017. godini 10,6 miliona automobila, a u prvoj polovini prošle godine 5,54 miliona.

Prošlog mjeseca Tojota je, pak, objavila procenu o ukupnoj prodaji od 10,55 miliona automobila u prošloj godini, ali još uvek nije zvanično potvrdila te brojke.

VW je prošle godine isporučio 6,24 miliona VW brend vozila, dok su njegovi luksuzni brendovi Audi i Porše objavili prodaju 1,81 milion, odnosno 256.000 vozila.

Audi je time postao treći najprodavaniji luksuzni brend iza BMW koji je isporučio 2,12 miliona luksuznih automobila, 1,8 posto više nego u 2017, te vodećeg Mercedes-Benza koji je prodao 2,31 milion luksuznih vozila.

Povezane vesti

Ford i VW udružuju snage

Folksvagen grupa u prošloj godini je prodala rekordnih 10,83 miliona automobila, što je 0,9 posto više nego godinu dana pre, čime je

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay