Reno se bori za OPSTANAK, mogao bi da NESTANE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Francuski proizvođač automobila Reno bi mogao da nestane ako u kratkom roku ne dobije pomoć za rešavanje problema uzrokovanih epidemijom, rekao je francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

Ministar ekonomije u francuskoj vladi Le Mer je takođe naglasio da Renoova fabrika u Flinsu ne sme da bude zatvorena i da kompanija mora da zadrži što više radnih mesta u Francuskoj, ali mora i da vodi računa o tome da ostane konkurentna.

Predsednik uprave ove kompanije Jean-Dominique Senard radi na novom strateškom planu i ima potporu francuske vlade, naveo je francuski ministar, prenosi SEEbiz.

Le Mer je rekao da još uvek nije potpisao pet milijardi evra državnog zajma Renou koji bi kompaniji trebalo da pomognu da prebrodi koronakrizu, i dodao da se razgovori nastavljaju.

„Reno se bori za opstanak. Još nisam odobrio zajam“, rekao je Le Mer.

Kako Rojters navodi, Reno je s bankama postigao dogovor o zajmu koji bi uskoro trebalo da bude predstavljen upravnom odboru a potom bi trebalo da ga odobri ministarstvo finansija.

Vlada traži od proizvođača automobila da se u zamenu za državnu pomoć obavežu na proizvodnju električnih vozila, pošten odnos prema podizvođačima i povratak proizvodnje vezane uz naprednu tehnologiju u Francusku.

Inače, država Francuska ima 15 odsto udela u ovoj kompaniji.

Francuska je na krizu izazvanu koronavirusom odgovorila paketom pomoći vrednim 450 milijardi evra, što odgovara petini francuskog BDP-a, podseća La Mer.

Izvor: Hina/SEEbiz

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Lili

    Radovanovic je frustrirani doktor,mogao bi sa vise dostojanstva da govori o kolegi,on je previse star za relevantnost misljenja o trenutnoj epidemiji.Ipak je postovao te drakonske mere ,kako kaze,jer da nije…a mi smo inace dobro prosli sa 235 preminulih i najvise testiranih u regionu.

  2. Pingback: Koronakriza "NATERALA" najveću AUTO-ALIJANSU na novi model proizvodnje - Bizlife.rs