Rezanje plata sportistima? Košarkaši Barselone NEĆE NI DA ČUJU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Generalni direktor Košarkaškog kluba Barselone Naćo Rodrigez sastao se Antom Tomićem i Pauom Ribasom kako bi predložio radikalnu meru smanjenja plate za preostali deo sezone i to za čak 70 odsto od preostalog iznosa ugovora.

Pandemija koronavirusa tera i najbogatije klubove da uštede u kriznoj situaciji, ali pomenuti predlog od strane uprave nije naišao na dobar odjek kod košarkaša.

Pojedinci, čija imena španski mediji ne otkrivaju, šokirani su potezom čelnika katalonskog tima i zapretili raskidom ugovora ako ova mera stupi na snagu.

Podsetimo, Barselona je letos dovela niz velikih pojačanja – od Nikole Mirotića, preko Korija Higinsa i Brendona Dejvisa, do Aleksa Abrinesa, Malkolma Dilejnija…

Pre samo dva dana fudbaleri Barselone pristali su na smanjenje plata.

Mundo Deportivo piše da su Lionel Mesi, Đerar Pike, Serhio Buskets i Serhio Roberto u subotu uveče održali sastanak s upravom kluba na kojem su pristali na smanjenje plata dok traje obustava takmičenja zbog smrtonosnog virusa.

“Barsa” godišnje troši 552 miliona evra na plate, a jedan od najboljih fudbalera sveta Lionel Mesi je bio prvi koji je poručio da nije problem da mu se primanja smanje, a njegov primer sledili su i ostali.

Španija je, posle Italije, područje najugroženije koronavirusom na tlu Evrope.

Izvor: CdM, Agencije

Foto: Pixabay